Amaj Productions

Ghana For You

DocuFilm

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven doorbracht. Samen met Belgische en Ghanese vrienden reist hij doorheen Ghana en peilt hij naar de mogelijke motivaties van Ghanezen om vandaag de dag hun land te verlaten. Wat missen ze in Ghana? En zijn ze op de hoogte van de persoonlijke en sociale gevolgen van migratie? Adams verfilmde een rondreis door zijn moederland op zoek naar mogelijke antwoorden. Een roadtrip om Ghana, haar bewoners en zichzelf beter te leren kennen.

De film ging in première tijdens Afrika Festival Leuven 2018. De film werd ook vertoond in Zanzibar tijdens Zanzibar International Film Festival 2018, in Ghana tijdens Black Star International Film Festival en ontving The Yaa Asantewaa Award For Film As A Tool For National Development 2018. De film werd geselecteerd voor Fespaco Filmfestival 2019 in Ouagadougou. In competitie onder categorie documentaire. Vanaf 2020 kunnen mensen in Afrika de film bekijken op de online platform van Afridocs.
Ghana For You
Een documentaire van Adams Mensah.
Cast:

Adams Mensah, Evon Adjei, Thijs Paijmans, Anny Araba Adams, Hannah Lamiroyal, Reindert Swaegers, Edward Ashie, Hannah Ama Boakye & Vincent Adjei

Productie:

Amaj Productions & De Imagerie

Co-productie:

Het Bos

Met de steun van kunstZ & Fonds Pascal Decroos