Amaj Productions

Destination Ghana

AankomendDocuFilm

In Destination Ghana volgen wij vier mensen uit de Afrikaanse diaspora, die allemaal op een ander continent wonen (Europa, US, Azië en Australië). Alle vier hebben een ander levensverhaal, maar tegelijkertijd is er ook iets dat hen verbindt: geen van hen heeft ooit voet gezet op het Afrikaanse continent. Ze beslissen om voor het eerst hun roots op te zoeken. Ze willen te weten komen wat ‘thuis’ voor hen betekent en of ze zich meer thuis zouden voelen in een land waar iedereen op hen lijkt, waar ze minder racisme en discriminatie ervaren en waar ze zich eindelijk zichzelf mogen voelen.

Wij volgen hen na de reis in Ghana terug naar de landen waar ze leven en kijken wat voor impact hun reis op hun leven heeft gehad. Hoe bekijken ze de wereld nu en wat zullen hun volgende stappen zijn?

Destination Ghana wordt een reeks van 4 afleveringen, waarbij elke aflevering één personage belicht. De reeks vervolledigt het beeld van de Afrikaanse state of mind, die ondanks een geglobaliseerde economie, nog steeds te maken krijgt met ongelijkheid, framing en racisme. Het toont de schaduwkant van een leven van een zwart iemand buiten Afrika en de nood aan een omgeving waar de vragen van veel mensen uit de diaspora mee zitten, worden beantwoord.

Een documentaire reeks van Adams Mensah.
Productie:

Amaj Productions

Co-productie:

Met de steun van Fonds Pascal Decroos