Destination Ghana

Destination Ghana

In Destination Ghana volgen wij vier mensen uit de Afrikaanse diaspora, die allemaal op een ander continent wonen (Europa, US, Azië en Australië). Alle vier hebben een ander levensverhaal, maar tegelijkertijd is er ook iets dat hen verbindt: geen van hen heeft ooit voet gezet op het Afrikaanse continent. Ze beslissen om voor het eerst hun roots op te zoeken. Ze willen te weten komen wat ‘thuis’ voor hen betekent en of ze zich meer thuis zouden voelen in een land waar iedereen op hen lijkt, waar ze minder racisme en discriminatie ervaren en waar ze zich eindelijk zichzelf mogen voelen.

Antwerp All Star Band Documentaire

Antwerp All Star Band Documentaire

De Antwerp All Star Band kwam tot stand dankzij Ubuntu Rhythm, een stageproject van studenten van de KDG in samenwerking met Het Oude Badhuis. Ze wilden de vele muzikaal getalenteerde mensen van de Afrikaanse gemeenschappen in Antwerpen een podium geven.

Sometimes In Autumn

Sometimes In Autumn

Micha heeft wat verklaringen te doen nadat hij zijn dochter uit woede heeft verteld dat haar moeder niet haar biologische moeder is. En dat op de avond van zijn huwelijksverjaardag…

Ghana For You

Ghana For You

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven doorbracht. Samen met Belgische en Ghanese vrienden reist hij doorheen Ghana en peilt hij naar de mogelijke motivaties van Ghanezen om vandaag de dag hun land te verlaten. Wat missen ze in Ghana? En zijn ze op de hoogte van de persoonlijke en sociale gevolgen van migratie? Adams verfilmde een rondreis door zijn moederland op zoek naar mogelijke antwoorden. Een roadtrip om Ghana, haar bewoners en zichzelf beter te leren kennen.

The Other Face

The Other Face

Sam is getrouwd met een man die naar de buitenwereld toe zich gedraagt als een perfecte heer en man. Terwijl hij binnen gesloten deuren Sam bont en blauw slaagt. Sam neemt eindelijk een beslissing om een verandering te brengen in haar huwelijk door voor zichzelf te kiezen en een andere deel van haarzelf te leren kennen.

Religion Traders

Religion Traders

In een wereld van sociale media waarbij iedereen toegang heeft om op het internet alles te zetten wat ze maar willen gebruiken mensen deze middel om verkeerd informatie te creëren waarmee ze misbruik van mensen maken om aan rijkdom te komen.

Me a Belgian, my mother a Ghanaian

Me a Belgian, my mother a Ghanaian

Op 14-jarige leeftijd reist Adams naar België om bij zijn vader te gaan wonen. Zijn moeder blijft achter in Ghana. Drie jaar na zijn vertrek , krijgt zijn moeder een beroerte. Als tiener is hij niet in staat om zijn zieke moeder te helpen. Gedurende de volgende jaren gaat hij gebukt onder een groeiend schuldgevoel. Zes jaar na het incident, keert Adams terug naar Ghana om zijn zieke moeder op te zoeken. Een emotionele reis, ingrijpender dan was gepland.

Genade

GENADE

Genade woont bij zijn moeder Ellen. Wanneer zijn moeder na een hartinfarct komt te sterven, trekken zijn tante Stella en haar zoon Justin bij hem in. Zijn tante is echt verbitterd en jaloers omdat Ellen als kind alles kreeg waar ze slechts van kon dromen. Genade gaat samen met zijn neef naar school, maar hoe reageert Stella wanneer de geschiedenis zich dreigt te herhalen?

Genade is een meeslepend familiedrama over hoe ver een moeder zou gaan om haar kind te beschermen.

De film ging op 9 september 2011 in première bij Cinema Zuid in Antwerpen en speelde nadien twee weken lang in het Filmhuis Klappei.