Calya J.

Muziek Artiest

Calya J., ook wel bekend als Jessica Boyeleba Balehen, is een muziek artiest uit Antwerpen. Ze schrijft/ produced haar eigen muziek en speelt daarnaast ook een aantal muziek instrumenten. Begin 2020 nam ze de bewuste keuze om haar eigen weg te gaan in de muziekwereld en op 21 juni bracht ze haar eerste EP uit genaamd ‘Blueprint’. Deze EP heeft ze volledig zelf geschreven, produced en uitgebracht onder haar artiestennaam ‘Calya J.’. De EP bevat een mix van mystieke beats/soundscapes en soul/rap vocals.

Ze werkt graag samen met andere artiesten/muzikanten en spoken word artiesten. Daarnaast host ze muzikale evenementen, geeft ze vocal coaching en heeft een traject/workshop waarbij ze beginnende muziek artiesten helpt bij het schrijven van hun songs.

Met haar internationale contacten nam ze in juni 2022 een song op genaamd “Can’t Block My Shine” in Atlanta met verschillende artiesten van over de wereld. Daarnaast stond ze ook op enkele nederlandse podia’s gestaan zoals: De doelen, Worm en de Bosuil. En in België op podia's zoals: Trix, AB, Copacobana, Sfinx, Zomer Van Antwerpen, DeSingel, DeCentrale, Zomerfabriek, Beursschouwburg, Het Bos, De Studio, Arenberg, De Vooruit, Zinnema, Botanique.